31.7.2012

Vuodenajat (+ velipontevan lahja)

Kun aloitin kutomisen, jouduimme toisen aloittelijan (kutoja kaverini Airan) kanssa laittamaan pienet pöytäpuut kuntoon ja kutomaan niillä jonkinmoisen ryijyn. Sanomattakin selvää että kaikki oli to-del-la vaikeaa ja silloin tuli ajateltua että enhän minä tuota opi ikinä   >_<   Mutta tänä vuonna opin kuitenkin laittamaan jopa polkusimet joiden kanssa olin aina kuin lumiukko kesässä. Taas kun teorian ymmärsin paperilla niin päivä kirkastui selkeästi :D

No niin. Kyseessä oli siis ensimmäinen ryijyni ja sen se on näköinenkin. Niillä pikkupuillakaan kun ei ollut niin helppo ja nopea tehdä kuin kunnollisilla kangaspuilla. Jostakin tempaisin idean mehiläisestä ja kesken kaiken päähäni pälkähti myös kukka. Vaikeinta tässä oli oikeastaan laskea ja miettiä kesken kaiken miten jatkaa eteenpäin, koska minulla ei ollut mitään valmista mallia muuta kuin päässä jonkinmoinen hahmotus. Lisäksi loimi loppui hiukan liian aikaisin joten siksi kukan ylin terälehti katkeaa kesken. Jälkeenpäin tässä "viisastuessa" kävi mielessä leikata nukkaa lyhyemmäksi mutta päätin antaa ensimmäisen työni olla semmoinen kuin se on.

Sen nimeksi tuli kesä.





Toinenkaan ryijyni ei onnistunut täysin. Tällä kertaa piirsin kyllä mallin, mutta se olisi saanut olla leveämpi ja toinen ja pahin mokani oli tunkea siihen liikaa tavaraa. Siitä tuli sekasotku ja tänne laitoin sen ainoastaan sen takia että voin antaa hyvän neuvon: älkää tehkö samoin!
Siinä vaiheessa keksin kuitenkin leikellä kuvioiden reunoja muodokkaammiksi ja kuva selkeni hiukan. Kuva on aika pimeä joten; aurinko, puu, kiviä, orava (ei näy kuin korvat), kukkia, puro ja jänis. *Nauraa* Juu-u täytyy katsoa jos joskus jaksaa paremman ja valoisamman kuvan ottaa.
(En ilmeisimminkään jaksa vaivautua)
Kevät







Kolmas onnistui hyvin ja siihen olen tyytyväinen. Virheitä tehdään että niistä opitaan ;D
Talvi



Viimeisen puuttuvan viimeistelin (eli leikkelin nukkaa lyhyemmäksi jotta kuva selkenisi) tänään, vaikka ryijy on ollut valmiina jotain 9kk.
Syksy





Isoveljeni pyysi tulevaan mökkiinsä ryijyä joten suunnittelin seuraavan.


Näin osmankäämin kuultokudos mallien seassa ja päähäni putkahti kuva osmankäämeistä joiden keskellä istuu sammakko lumpeella. Netistä googletin helpon ja hauskan sammakon mallin ja sommittelin kuvat paperille. Ryijymallien suunnittelussa joudun aina teippaamaan monta, yleensä kuusi kopiopaperia yhteen saadakseni tarpeeksi suuren paperin xD







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti