31.7.2012

Decoupage

Decoupagessa liimataan paperikuvia tasaiselle pinnalle ja laitetaan paljon lakkaa päälle, hiotaan ja lakataan, hiotaan ja......Kunnes pinta on tasainen.
Ensimmäinen kokeiluni oli vanhojen keittiötikkaiden puuosat. Ensin jouduin tietysti tonkimaan ison kasan lehtiä läpi löytääkseni mieleisiä kuvia ja sanoisinko parhaiden löytyneen jostain kotivinkistä ja semmoisista. Kuvien paperi ei saa olla kovin ohutta, sillä muuten lakatessa toinen puoli kuultaa läpi.
Hioin ja maalasin mustalla spraymaalilla askelmat ja sen jälkeen tein pikkuisen virheen. Lätkin nimittäin kuvat kiinni askelmiin kun maali oli vielä vähän märkää ja ajattelin niiden pysyvän siinä hyvin. Noh, kyllähän ne pysyivätkin niiltä kohin missä ne olivat tosiaan siinä maalatulla kohdalla mutta eri asia olikin kun kuvat olivat päällekkäin. Huomasin virheeni vasta tietysti sen jälkeen kun olin tunkenut lakkaa päälle. Jälleen voin sanoa että 'älkää tehkö näin' vaan liimatkaa kuva kunnolla pohjaan ja reunat erittäin huolellisesti.

Ylin astin:



 Keskimmäinen:


Alin:





Kunnostin myös isän pienellä avustuksella (leikkasi levyn ja naputteli kasaan) Ilulle joululahjaksi sen vanhan tarjottimen pari vuotta sitten. Sen pohjalevy oli kostunut ja kupruillut.. Maalasin osia spraymaalilla monet kerrat kunnes olin tyytyväinen. Sitten tulostin jokusen veljen chihun kuvan siihen ja koristeeksi perhosia ja ruusuja. Sitten tein jälleen virheen.
Laitoin kontakti muovia kuvan etupuolelle, jottei se sotkeennu lakatessa ja liimasin ne pohjaan. Kuivuttua huomasin liiman sotkeneen kuvat   -___-  Mutta olin vielä typerämpi ja ajattelin pahimman piiloutuvan lakatessa mutta niin ei tosiaankaan käynyt. Tulostin siis uudet kuvat ja tällä kertaa laitoin kontaktimuovin molemmin puolin ja liimasin entisten kuvien päälle. Eipä siinä mitään, ongelma saatiin korjattua mutta lakkaa sai laittaa kamalasti ja myönnän olleeni laiska ja annoin niiden jäädä vähän koholle, koska kyllästyin lakkailu-hiomis hommaan.
Ihan hyvä siitä loppupelissä kuiteskin tuli  =)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti