16.3.2014

Puu kasvaa hitaasti

Sain tänään puun taas siihen vaiheeseen, että siitä viitsi taas laitella kuvia :)

Neljäntenä päivänä puuta oli jo hankala asetella pystyyn. Pitikin tunkea pyöreä karkkirasia  sisään että sai otettua kuvan. Siitä pari päivää ja puun runko oli virkattu loppuun asti. Pituutta sille tuli hiukan enemmän kuin aluksi suunnittelin; 172cm.

Täytettä puuhun.


Tein ensiksi tämmöisen tuen, mutta hyvin pian huomasin sen olevan todella huono ja se olisi varmasti irronnut jossain vaiheessa. Sittenpä pitikin käyttää enemmän aikaa parempaan tukipuuhun...

 
Kuva 1: Parempi tukipuu.
Kuva 2: Tonttulak...Eipäs kun puunrunko ilman täytteitä.
Kuva 3: Täytetty puunrunko.
Tuohon täyttämiseen minulla menikin parisen viikkoa. Se kun täytyi tehdä kun se oli tukipuussa, joten ylhäälle täytyi tunkea rakosista sormella sitä videonauhasta virkattua ketjusilmukkanauhaa. Hidasta puuhaa ja sitten kun pysyin tunkemaan myttyjä alakautta, upposi niitä sinne vaikka millä mitalla. Tähän mennessä itse puunrunkoon meni vain noin kaksi videokasettia, mutta sisään tuli tungettua varmaan 6 tai 7. En enää oikein pysynyt laskuissa.

Ompelin reunoja vähän toisiinsa kiinni, ettei vaivalla tungetut sisukset vaan purkaannu.


Sitten lopuksi vielä juuria peittämään tukipuulevyn kulmat ja neliömäisyyden. Täytyy kyllä sanoa, että peukalo on vähän hellänä siitä virkkuusta. On meinaan hommaa tehdessä ennättänyt katsoa monta anime-sarjaa (varmaan 70 jaksoa jollei enemmänkin).

Seuraavaksi täytyy ruveta oksien kimppuun. Ne on helpon aloittaa ylhäältä käsin ja tehdä aina yksi kerrallaan niin osaa paremmin suunnitella seuraavan oksan pituuden ja paksuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti